Een nieuw onderzoek: Grumpy or Depressed

Onderzoek naar verschil in pubergedrag en depressie.

 

Het UMC Utrecht is in samenwerking met Universiteit Utrecht op zoek naar deelnemers voor het onderzoek ‘Grumpy or Depressed’. Met dit onderzoek willen het verschil tussen pubergedrag en depressie onderzoeken. Zodat jongeren eerder en beter geholpen kunnen worden. We gaan dit doen via een dagboekstudie, zodat wij inzicht krijgen in hoe jongeren zich voelen gedurende de dag.

 

Wanneer kun je meedoen?

Je kunt meedoen als je:

– tussen de 12 en 18 jaar oud bent

–  depressieve klachten en/of een verhoogd risico hebt voor depressie

– een Android (b.v. Samsung) of IOS (Apple) smartphone hebt

 

Wat moet je doen?

Als je meedoet aan het onderzoek vullen jij en een van je ouders 1 keer een vragenlijst in op de computer. Daarna installeer je twee apps op je telefoon en beantwoord je gedurende 1 week, 8 keer per dag enkele vragen (1-2 minuten). Zoals: ‘Waar ben je? Wat ben je aan het doen? Voel je je nu blij?’.

 

Waarom zou je meedoen?

Je krijgt je eigen unieke stemmingsdagboek. Je kunt dit ook gebruiken in je behandeling. Ook krijg je een VVV-bon ter waarde van 5 euro en maak je kans op het winnen van een Ipad mini.

 

Interesse om mee te doen?

Doe je al mee aan het Bridge-onderzoek? Laat dan de bridge-onderzoekers weten dat je mee wil doen, zodat zij vervolgens contact op kunnen nemen met ons. Als je niet mee doet met Bridge, vraag dan je behandelaar om je aan te melden voor het onderzoek door jouw gegevens (naam, leeftijd, telefoonnummer en emailadres) op te sturen naar: dagboekstudie@uu.nl. Vervolgens nemen wij contact met je op om het onderzoek verder uit te leggen.

 

Wil je een vraag stellen of meer informatie?

Neem dan contact op met:

Dr. M. Hillegers, kinder- en jeugdpsychiater           (UMC Utrecht)

Dr. L. Keijsers, ontwikkelingspsychologie (Universiteit Tilburg)

Dr. J. M. Hiemstra, educatie & pedagogiek (Universiteit Utrecht)

+31 88 7558180 / dagboekstudie@uu.nl

 

Dit project is een samenwerking tussen de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht