Paper over verbindingen in het brein over tijd

In mei 2024 hebben we een paper gepubliceerd waarin er werd gekeken naar de verbindingen in het brein over tijd van kinderen van ouders met ofwel schizofrenie ofwel een bipolaire stoornis. In dit onderzoek is naar voren gekomen dat deze ontwikkeling afwijkt bij deze kinderen, vergeleken met kinderen zonder ouders met psychiatrische problemen. Vooral bij kinderen van ouders met schizofrenie, neemt de algehele verbindingen af over tijd. Meer onderzoek naar de hersenontwikkeling, en de ontwikkeling over tijd, is nodig om deze processen exacter te begrijpen.

Het paper kan gevonden worden op de volgende website (Engels): Age Trajectories of the Structural Connectome in Child and Adolescent Offspring of Individuals With Bipolar Disorder or Schizophrenia – Biological Psychiatry: Global Open Science (bpsgos.org)