American Academy of Child & Adolescent Psychiatry

Psychiatric_problem
In oktober zijn een aantal onderzoekers van Bridge naar Amerika gevlogen. Hier hebben zij op werelds grootste kinder- en jeugdpsychiatrie congres, American Academy of Child & Adolescent Psychiatry, de eerste resultaten van de interviews en van de functionele MRI scan gepresenteerd.

We zien in ons onderzoek dat kinderen die een ouder hebben met een bipolaire stoornis of schizofrenie meer psychische klachten hebben dan kinderen met een gezonde ouder. Ze zijn bijvoorbeeld vaker somber of angstig. De resultaten van de functionele MRI geven een eerste aanwijzing dat het beloningssysteem in de hersenen op een andere manier werkt bij kinderen van ouders met een bipolaire stoornis of schizofrenie dan bij kinderen met een ouder zonder psychiatrische klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *