Afdeling Psychiatrie opent Hersencafé

Hersencafe_a

Sinds kort is het nieuwe hersencafé geopend op de afdeling psychiatrie. Dit is ook de plek waar wij jou graag ontvangen voor de afspraken voor het onderzoek! Een plek waar patiënten, familie en medewerkers elkaar kunnen ontmoeten en waar je de hele dag kunt binnenwandelen voor meer informatie over de afdeling of een kop koffie. Dat is het nieuwe Hersencafé van de afdeling Psychiatrie dat vorige week is geopend.

Het Hersencafé wordt gezien als het centrum van de afdeling waar je de hele dag kunt binnenwandelen en waar een prettige sfeer heerst. Het is een plek waar je rustig kunt koffiedrinken met bezoek en waar kinderen interactieve spelletjes kunnen spelen op iPads. Maar ook kun je er als patiënt medewerkers treffen die laagdrempelig benaderbaar zijn.

(Interactieve) informatie

Daarnaast is er veel (interactieve) informatie over de afdeling te vinden voor patiënten, familie en medewerkers uit het gehele ziekenhuis. Zo wil de afdeling patiënten en hun familie onder andere betrekken in de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek en inzicht geven in beschikbare modules van zorg. Via informatieve touchscreens worden alle uitkomsten van onderzoek op de afdeling Psychiatrie in het Hersencafé op een laagdrempelige manier gepresenteerd. Onderzoekers wordt gevraagd hun resultaten weer te geven in een product, bijvoorbeeld een animatiefilmpje dat op het touchscreen te bekijken is.

hersencafe

Lezingen of debatten

Ook zijn er in het Hersencafé regelmatig lezingen of debatten voor patiënten, familie en medewerkers vanuit het hele UMC Utrecht. De onderwerpen zijn gerelateerd aan de afdeling Psychiatrie. De multifunctionele ruimte maakt het ook mogelijk om schoolklassen te ontvangen en te informeren over de afdeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *