Opening vernieuwde Polikliniek Psychose en publiekslezing

Opening Polikliniek Psychose
Op 24 november opende het UMC Utrecht Hersencentrum de vernieuwde Polikliniek Psychose: Zorg op maat, multidisciplinaire werkwijzen, expertise van onomstreden kwaliteit en geen wachttijden. Voortaan is er één ingang waar alle patiënten terecht kunnen voor diagnostiek of een korte intensieve behandeling op het gebied van psychose. Naast een feestelijke opening vond er een publiekslezing plaats voor iedereen die meer wil weten over psychose.

Psychose: van vroege herkenning tot adequate behandeling
Wat is psychose eigenlijk? Is het iets anders dan schizofrenie? Zijn mensen die stemmen horen psychotisch? Dit zijn enkele vragen die aan bod kwamen tijdens de publiekslezing. Ook gingen de sprekers in op vragen als: wie loopt er (verhoogd) risico, hoe wordt de diagnose gesteld, welke behandelmogelijkheden zijn er? En wat als de reguliere behandeling onvoldoende helpt? Tijdens de publiekslezing werd een beeld van psychose geschetst, in volle breedte.

Kijk voor meer informatie op: http://www.umcutrecht.nl/profs/polipsychose

Het Advies- en Aanmeldteam van deze Polikliniek kunt u bereiken van maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur op 088 75 558 88.

 

Logo2